Ülkemizin ve Avrupa ülkelerinin en bilinen hava yolu şirketleri arasında yer alan ve uygun fiyatları ile dünyanın dört bir yanına hava taşımacılığı yapmakta olan Türk Hava Yolları THY sıklıkla pilot eksiği olduğunu duyurmaya devam etmekte olup geçtiğimiz günlere önemli bir açıklama yaptı.

Pilot eksiği hem ülkemizde hemde dünyanın her bir yanında bulunduğu için pilotların da maaşı oldukça yüksektir. Bu sebepten dolayı Türk Hava Yolları THY gençlerin pilot mesleğine yönlendirmek için verdikleri maaş hakkında bilgi verdi. Buna göre aylık 50 bin TL'ye kadar maaş verildiği öğrenildi.

MESLEĞE BAŞLARKEN 12 BİN LİRA MAAŞ

Pilot olmak isteyenlerin Meslek Yüksek Okulu ya da lisans mezunu olmasının yeterli olduğu Türk Hava Yolları THY tarafından duyurulmuş olup adaylardan sadece iyi derece İngilizce bilip bilmediğine bakıldığı belirtildi. Pilotluk mesleğinin kaliteli bir meslek olduğu önümüzdeki 20 yıl içerisinde daha da önemli bir meslek haline geleceği belirtilirken mesleğe başlayan pilotlara 12 bin lira ve ilerleyen dönemlerde 50 bin liraya kadar maaş verildiği açıklandı.

Türk Hava Yolları her sene 400 pilot adayını eğitime almakta olup 2019 yılında 600 pilot adayını eğitime alacaktır. Adaylar ile sözleşme yapılmakta olup 10 sene boyunca başka firmada çalışamamakta ve 2 sene boyunca pilotluk eğitimi almaktadır. Bu eğitim sırasında dahi adaylar çift asgari ücret maaş almakta olup eğitimin sonunda pilot adayları yardımcı pilot olarak göreve başlamaktadır.

Editör: TE Bilisim