Adalet Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere her sene binlerce personel alımı gerçekleştirmektedir. Alımlarda genel olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmakta olup Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmakta olan merkezi yerleştirme atamaları ile personel alımları yapılmaktadır. Bilindiği gibi geçtiğimiz ay ortaya çıkan haber ile Adalet Bakanlığının uzman çavuşluk görevinden istifa edenlerden oluşan infaz koruma memuru alımı yapacağı duyurulmuştu. Söz konusu alımların kısa süre içerisinde yapılacağı ve uzman çavuşların bazı niteliklere sahip olması gerektiği duyurulmuştu.

Kimler Başvurabilir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, açıklamasında Aralık ayı içerisinde 5 bin infaz koruma memuru alımı yapacaklarını duyurdu. Söz konusu alımlara uzman çavuşluk görevinden istifa edenler başvurabilmektedir. Ancak her istifa eden askeri personellerin başvurusu kabul edilmemekte olup söz konusu personellerin uzman çavuşluk statüsünde 2 yıl çalışmış olmaları ve görev süreleri tamamlandıktan sonra istifa etmiş olması gerekmektedir.

Yukarıda başvuru yapacak olan adayların kabaca sahip olması gereken nitelik belirtilmiş olup alımların Aralık ayı içerisinde yapılacağını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından duyuruldu. Bakan müjdeli haberi verdi ancak her hangi bir tarih vermedi. Kısa süre içerisinde Bakanlık tarafından infaz koruma memuru alımına dair paylaşım yapılması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim