Ankara Başkent olduğundan dolayı Devlet Kurumlarının büyük bir bölümü burada faaliyetine devam etmektedir. kurumlar kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacaklarında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığında ve kendi resmi internet sitelerinde yayınladıkları bildiri ile personel alımını kamuoyuna duyurmaktadır. Peki Ankara'da bulunan devlet kurumları personel alımı yapıyor mu?

Hangi Devlet Kurumları Personel Alıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı, Atatürk Araştırma Merkez Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Sayıştay Başkanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Elektrik Üretin Anonim Şirketi, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı

Yukarıda adı geçen tüm kurumların tamamı Ankara'da bulunmaktadır. Bu kurumların bazıları sadece Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar neticesinde Merkezi Atama ile personel alımı gerçekleştirirken bazıları hem az önce belirttiğimiz seçenek ile hemde kendi kurum sınavları ile personel alımı yapmaktadır. Yukarıda belirtilmiş olan kurumların sınavlarını ve personel alımlarını sizler için takip edip sitemizde anlık olarak paylaşmaktayız. Eğer sizlerde yayınlanan remsi bildirileri incelemek istiyorsanız Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesini inceleyebilirsiniz. Site adresini bilmeyen adaylar aşağıda vermiş olduğumuz linki takip edebilir.

http://www.dpb.gov.tr/tr-tr