Bekçi alım ilanları başvuruları  halan devam etmekte olan Ankara ve Kocalie Valiliği ilanlarında da son günlere gelindi. Ankara Valiliği 1000 ve Kocaeli Valiliği 200 olmak üzere 2 Valilik için 1200 Bekçi alımı başvurularında son günlere gelindi. Adaylar başvurularını en geç 06 Aralık 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvuru işlemler, sonrasında adaylara sınav yapılacaktır. Sınav yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan oluşmakta olup, Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar Sözlü sınava çağırılacak ve tüm sınavlar sonucunda başarılı olan adaylar Valilikler tarafından asil ve Yedek listesine eklenecektir. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Çarşı ve Mahalle bekçisi alım ilanlarına başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuru yapabilir. Adaylardan, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Erkek olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 30 yaşından büyük olmamak, Askerlikhizmetini yapmış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir rahatsızlığı bulunmamak, En az 167 cm boyunda olmak, Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın beden kitle indeksi 18 ( dahil ) ile 27 ( dahil ) olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak ve Başvuru yapılacak il/İlçe sınırları içerisinde en az bir yıl ikamet ediyor olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Ankara Valiliği ve Kocaeli Valiliği ilanları Kasım ayında duyurusu yapılmış olup başvurularda Kasım ayında başlamıştı. Ancak artık 06 Aralık 2017 tarihi itibari ile sona ermektedir. Buna göre adaylar başvurularını en geç mesai saati bitimine kadar bulundukları ilçe Emniyet Müdürlüğüne yapmaları gerekmektedir. Ankara Valiliği İlanına ulaşmak için Buraya Tıklayınız. Kocaeli Valiliği İlanına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.