Ankara Valiliği 06 Kasım 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre, bünyesindeki bekçi ihtiyacını karşılamak amaçlı 1000 kişilik kadro ile Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapacağını belirtti. Ankara Valiliği Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunun kapsmaında Emniyet Hizmetleri Sınıfında Ankara ili ve İlçe sınırları içerisinde görevlendirilmek üzere farklı kaymakamlıklara 1000 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapacak.

Adaylar başvuru şartlarını taşımaları halinde, başvuru sonuçlarına göre sözlü sınava tabii tutulacak ve Sözlü sınav sonucuna göre yazılı sınava davet edilecektir. Yazılı sınavdan da başarılı olan adaylar ise Asil ve Yedek listesine alınacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Ankara Valiliği Bekçi alım ilanına, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olan, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olan, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, En az 167 cm boyunda olmak, Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın beden ve kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Askerliğini yapmış olmak, 30 yaşından büyük olmamak ve Başvuruda bulunduğu il ve ilçe sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak şartları aranacaktır.

HANGİ İLÇELERE KAÇ BEKÇİ ALINACAK?

Ankara Valiliği toplamda 1000 kişilik kadro ile Bekçi alımı yapacağını belirtti. Buna göre Ankara Valiliği, Altındağ'da 90, Çankaya'da 225, Etimesgut'ta 90, Keçiörende 170, Mama'ta 150, Pursaklar'da 25, Yenimahalle'de 120, Gölbaşı 20 ve Sincan'da 110 çarşı ve mahalle bekçisi alacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Ankara Valiliği bekçi alımına başvurular, 22 Kasım 2017 tarihi ile 06 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Buna göre başvurular ilçe emniyet müdürlüklerine mesai saaleri içerisinde şahsen yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak inceleyebilirler.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim