Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na 2015



Yılında 5 Bin Personel Alınacak. Personel alımı ile ilgili konuşan Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam; 2018 yılına kadar Bakanlığa 5 bin personel alacaklarını açıkladı. Bir televizyon kanalına konuşan Bakan Ayşenur İslam, Gazeteci Yaşar Taşkın Koç’a açıklamalarda bulundu. Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, TBMM’ye sunacakları yeni tasarı ile 2018 yılına kadar yaklaşık 5 bin sosyal hizmet görevlisi alacaklarını açıkladı.

Aynı zamanda Bakan İslam bu personel de sadece KPSS’ye girme şartı aramayacaklarını aynı zamanda alınacak personeli çok ciddi sınavlara tabi tutacaklarını da açıkladı. Sosyal çalışma görevlilerinin Aile merkezlerinde ve Toplum Hizmet Merkezlerinde açılacak bürolarda toplanacağını dile getiren Bakan, personellerin mobil olarak hizmet vereceğini de sözlerine ekledi. YORUM: 5 bin kadro ihdasının kadrolu mu sözleşmeli olacağı belirsizliğini koruyor. Alımlarda KPSS dışında mülakat yapılacağı anlaşılmıştır.

SYDV yöntemiyle alımlar yapılacaksa ikametgah şartı mutlaka istenecektir. Ancak torpil devreye girecektir. Hangi meslek gruplarından alınacağı açıklanmasa da alımlarda ağırlıklı olarak Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Psikoloji mezunlarından yapılacağını söyleyebiliriz. Mülakatın yapılacak olması; sertifika almış olanları, iş tecrübesi olanları atamalarda şanslı kılacaktır.
Editör: TE Bilisim