Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda personel alımı yapmaktadır. Genel olarak alımlarda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmakta olup kadrolara göre baraj puanı belirlenmektedir. Bu baraj puanını geçen adaylar başvuru yapmakta ve Bakanlıkta çalışma şansı yakalamaktadır. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan bildiri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının toplam 20 denetçi alımı yapacağı duyurulmuştu. Peki bu alımlar başladı mı? Ne zaman başlayacak? Kimler Başvuru yapabilecek?

Kimler Başvuru Yapabilir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yayımladığı ilan ile 20 denetçi alımı yapacağını duyurdu. Peki ilana kimler başvuru yapabilecek?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak.
Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri almış olmak
35 yaşını doldurmamış olmak
Sağlığı seyahate uygun olmak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenmiş olup başvurular 23 Ocak 2017 tarihinde başlayacak ve 3 Şubat 2017 tarihinde sona erecek. Adayların bu on günlük süreç içerisinde başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru yapanlar arasında yazılı sınava hak sahibi olanlar ilan edilecek ve bu adaylar 20 Şubat 2017 - 3 Mart 2017 tarihlerinde Bakanlığa müracaat edecektir. Başvuruların tamamı aşağıda ki site aracılığı ile yapılacak olup resmi bildiriyi de inceleyebilirsiniz.

www.aile.gov.tr
Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim