Devlet Personel Başkanlığı tarafından 01 Kasım 2017 tarihli yapılmış olan duyuuya göre, Adana Valiliği bünyesine farklı kaymakamlıklarda toplamda 600 kişilik boş kadro ile Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapacak. Adana Valiliği 600 Bekçi alımı ilanını yayımış olup, başvurular Kasım ayı içerisinde alınacaktır. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvurularını yapabilirler. Başvurulardan sonra adaylara Adana Valiliği tarafıdan Sözlü sınav yapılacak. Sözlü sınav sonucuna göre yazılı sınav ve yazılı sınavdan başarılı olan adaylar ise Adana Valiliği tarafından belirlenecek asil ve yedek listesine alınacaktır.

HANGİ KAYMAKAMLIKLAR ALIM YAPIYOR?

Adana Valiliği toplamda 600 bekçi alımı yapacak olup, Seyhan kaymakamlığına 250 Bekçi, Yüreğir kaymakamlığına 130 Bekçi, Sarıçam kaymakamlığına 50 bekçi, Çukurova kaymakamlığına 120 Bekçi ve Ceyhan kaymakamlığına 50 bekçi olmak üzere toplamda 600 Çarşı ve mahalle Bekçisi alınacak.

ADAYLARDAN ARANACAK ŞARTLAR NELERDİR?

Başvuruda bulunacak adaylar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, en az 167cm boyunda olmak, Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın beden kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak, Adana Valiliği il ve müracat edileceği ilçe sınırları içerisinde en az bir yıl ikamet ediyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir rahatsızlığı bulunmamak, Askerlik görevini yapmış olmak ve 30 yaşından büyük olmamak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvurular, 16 Kasım 2017 tarihinde başlayacak olup, en geç 30 Kasım 2017 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar son başvuru gününe kadar başvurularını 08:30 ile 17:00 saatlerinde ilçe emniyet müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir. İlanların tam metinlerine ulaşmak için aşağıda alım yapacak kaymakamlıklara ulaşabilirsiniz.

Seyhan Kaymakamlığı

Yüreğir Kaymakamlığı

Sarıçam Kaymakamlığı

Çukurova Kaymakamlığı

Ceyhan Kaymakamlığı

Editör: TE Bilisim