Adelet Bakanlığı geçtiğimiz senelerde binlerce personel alımları gerçkleştirdiği gibi bu sene de çok sayıda personel alımı yapacağı tahmin edilmektedir. Bilindiği gibi Adalet Bakanlığı bünyesinden çok sayıda FETÖcü hakim ve savcı ihraç edildi. Bu atılan personellerin yerine açığın yaşanmaması için staj yapmakta olan adaylar göreve başlatıldı ve Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan ile 3 Haziran 2017'de yapılması beklenen sınav sonucuna göre 2 bin 750 hakim ve savcı alımı yapılacağı doğrulandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ geçtiğimiz günlerde ktıldığı televizyon programında 2017 yılında alınacak olan diğer pozisyonlar hakkında da bilgi verildi.

Hangi Pozisyonlar İçin Personel Alınacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldığı televizyon programında pek çok konu hakkında açıklama yaparak hakim ve savcı pozisyonlarından farklı olmak üzere hangi pozisyonlar için personel alımı yapılacağı sorusunun da yanıtını verdi.

Spiker'in sormuş olduğu diğer alanlarda personel alımı yapacak mısınız? sorusunu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Zabıt Katibi, İcra Katibi, İnfaz Koruma Memuru pozisyonları için de personel alımı yapılacağını duyurdu. Şu an için toplam kaç personel alımı yapılacağına dair henüz detaylar belli değil. Ancak Adalet Bakanlığının 2017 yılında Zabıt Katibi, İcra Katibi, İnfaz Koruma Memuru pozisyonları için personel alımı yapması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim