Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde personel alımı yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Merkezi Atmaa 2016/1 kapsamında söz konusu Bakanlık kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı gerçekleştirdi. Ancak alımlar bitmedi ve devam ediyor. Adalet Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan duyuruda kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere bin 200 personel alımı yapılacağı duyuruldu.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Adalet Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacak peki alınacak olan personeller hangi pozisyonlarda çalışacak. Yayınlanan bildiriye göre 750 adli yargı hakim ve savcı adayı, 150 idari  yargı hakim adayı, 200 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adayı, 100  avukatlık mesleğinden idari yargı hakim adayı olmak üzere toplam bin 200 personel alımı gerçekleştirilecek.

Söz konusu alınacak olan personeller sınav ile seçilecek olup sınav Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi kontrolünde yürütülecek. Başvurular 20 Eylül - 29 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak. Sınav ise Ankara'da yapılacak olup iki oturum olarak düzenlenecek. Sınav tarihi ise 26 Kasım 2016 olarak belirtildi. Konu hakkında ilerleyen günlerde yeni bir açıklama bekleniyor ancak adaylar konu hakkında açıklama beklemek yerine aşağıda verilmiş olan takip linki aracılığı ile yayınlanan son bildirileri ve duyuruları inceleyebilir.

http://www.pgm.adalet.gov.tr/duyuru/2016/haziran/26kasimhsadaylik.htm
Editör: TE Bilisim