Adalet Bakanlığı her sene bünyesinde yüzlerce memur ve kendi içinde bulunan başkanlıklara personel alımı yapmaktadır. Geçmişe oranla Türkiye'de her sene hukuka olan güven artmakta ve bu güvenin zedelenmemesi için Adalet Bakanlığı çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Pek çok bölgeye konulan mobese kameraları ile suç işleyen zanlılar yakalandığı gibi ölüm nedeni belli olmayan kişiler Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumunda yapılan incelemeler sonucu kişinin neden öldüğü açıklanmaktadır.

Sağlık alanında açık hala devam etmekte ve devlet hastaneleri, özel hastaneler yaptıkları alım ilanlarına az kişinin başvuru yapmasından şikayetçi olmaktadır. Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı da bugün sağlık personeli alacağını duyurdu. Başvurular bugün itibari ile başladı ve 10 Haziran 2016 tarihinde sona erecek.

Yapılan açıklama da hangi pozisyonlara alım yapılacağı duyuruldu ve teknisyen kadroları için alımların KPSS Ortaöğretim düzeyinde olduğu da belirtildi.

Aranan Şartlar

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı yaptığı açıklama ile aradığı şartları da sıraladı.
Kamu haklarından hiç bir şekilde hükümlü olmamak ya da ceza almamış olmak.
Erkek adayları için tecil dahil olmak üzere hiçbir şekilde askerlik ile ilişiği kalmamış olmak
35 yaşını bitirmemiş olmak
KPSS sınavına girmiş olmak.

Sağlık teknikeri için alınacak olan pozisyonlar için KPSS Lisans puanları geçerli olacaktır. Teknisyenlik pozisyonları için ise KPSS Ortaöğretim puanları geçerli olacaktır.
İllanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim