Adalet Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı gerçekleştirmeye devam ediyor. Yıl içerisinde yine binlerce personel alımı yapmakta olan Adalet Bakanlığının 2 bin 750 personel alımı yapacağı beklenmekteydi. Söz konusu alım ilanı yayımlanmadığı için adaylar büyük bir merak ile ilan metnini bekliyordu. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü yaptığı duyuru ile 2 bin 750 personel alımı yapacaklarını belirtti. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacak? Başvuru yapacak olan adayların sahip olması gerektiği nitelikler nedir? Şartlar nedir?

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 1 bin 750 personel alımı gerçekleştirecekleri belirtildi. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacak?

Hakim
Savcı

Yukarıda belirtilmiş olan pozisyonlar için personel alımı yapılacaktır.

Kimler Başvuru Yapabilir

Adalet Bakanlığı 2 bin 750 hakim ve savcı alımı yapacak. Peki alınacak olan bu kadrolar için kimler başvuru yapabilir

Hukuk Fakültesinden Yeni Mezun - 2 Bin Personel
Avukat Mesleği Yapan - 750 Personel

Yukarıda yeni mezun ve avukatlık mesleğini yapmakta olan adaylardan kaç tane alınacağı detaylı olarak belirtilmiştir. Alımlar için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav yapılacağı ilan da belirtilmiş olup bu sınavın 3 Haziran 2017'da olması tahmin edilmektedir.
Editör: TE Bilisim