Kendi bünyelerine personel alımı yapan 8 farklı üniversite yapmış oldukları açıklama ile eğitim ve öğretim yılı başlamasıyla birlikte yapılacak olan alımlar için farklı pozisyonlara personel alımı yapılacağını açıklayan üniversiteler tam zamanlı ve kadrolu bir şekilde çalışabilecek personellerin alınacağı açıklandı. 

BAŞVURU YAPILACAK ÜNİVERSİTELER ve KONTENJANLAR

8 farklı üniversitede yapılacak olan alımların yapılacağı üniversiteler şu şekildedir; " Gazi Üniversitesi (162), Hacattepe Üniversitesi (116), Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (42), Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (83), Karadeniz Teknik Üniversitesi (14), Dicle Üniversitesi (50), Yozgat Bozok Üniversitesi (93), Fırat Üniversitesi (148) olmak üzere toplamda 8 farklı üniversite için 708 personel alımının yapılacağı açıklandı.

BAŞVURU ŞARTLARI

Her üniversite için belirlenen başvuru şartlrı farklı olsada yayımlanan Genel Şartlar doğrultusunda şu şekilde açıklanmıştır; " T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, istenilen eğitim seviyelerinden mezun olabilmek, güvenlik soruştuması kapsamında olumlu sonuç almak, adli sicil belgesinin temiz olması" adaylardan istenilen şartlardanır.