Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme atamalarına ilişkin kadrolar duyuruldu. Adaylar ilan edilmiş olan tercih robotları aracılığı ile uygun pozisyonlar için kaç kişilik alımların yapıldığını görebilmektedir.

E-Devlet sistemi aracılığı ile yayımlanmış olan tercih robotlarına bakıldığında Türkiye geneli lise mezunu 9 kişilik bekçi alımı yapıldığı görülmektedir. İlana müracaat edecek olan adayların KPSS'ye girmiş ve sonuçlarının açıklanmış olması gerekmektedir. Peki hangi kurumlar ve hangi iller için bekçi alımı yapılıyor. Bekçi alımı ilanında aranacak olan şartlar nelerdir?

ALIM YAPAN KURUMLAR

Kamu kurumları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 9 kişilik ortaöğretim mezunu bekçi alımı yapıyor. Peki alım yapan kurumlar hangileridir?

KASTAMONU İL ÖZEL İDARESİ - 3 BEKÇİ ALIMI
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ - 2 BEKÇİ ALIMI
KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ - 4 BEKÇİ ALIMI

Yukarıda belirtilmiş olan kamu kurumları yanlarında belirtilmiş olan sayılara göre bekçi alımı gerçekleştirecektir. Peki bekçi alımına kimler başvuru yapabilir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Her hangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmak
Güvenlik soruşturmasından olumlu çıkmak
KPSS94 puanına sahip olmak

Yukarıda ki şartlardan yanı sıra Adıyaman Üniversitesi 2 bekçi alımında adayın erkek olması aranmaktadır. Müracaatlar 21 Haziran 2017 tarihinde ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer almakta olan aday işlemleri sistemi aracılığı ile yapılacaktır.

355 ZABITA MEMURU ALINACAK HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ
23 İTFAİYE ERİ ALIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim