2017 yılının başlaması itibari ile bir çok devlet kurumu bünyelerinde bulunana personel ihtiyaçlarını karşılamak üzere toplamda 205 kişilik personel alımı gerçekleştirecek. Devlet personel başkanlığının yapmış olduğu duyurularına göre, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Genel Müdürlüğü 94 personel ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü 111 personel alımı gerçekleştirecek. Alınacak olan adaylar en az lise mezunu olmak zorundadırlar. BOTAŞ alınacak personellerde, Lise, Önlisans ve Lisans mezunualacak. TEİAŞ ise lise mezunu alım yapacaktır. 2 kurum içinde alım şartları ve başvuru bilgileri şöyledir;


BOTAŞ yapmış olduğu duyurusunda, farklı niteliklerde ve pozisyonlarda toplamda 94 kişilik pozisyon ile personel alacak. Adaylardan,  Farklı pozisyonlar için gerekli ehliyet sınıflarını taşımaları, İşe Başlatılması halinde çok tehlikeli işlerde çalışabileceğine dair sağlık raporu, Seyehate engeli olmaması, sahada çalışabilmesine engel olabilecek sağlık durumu olmaması, En az B sınıfı ehliyeti olması, Gerekli tecrübeye sahip olması, 2015 veya 2016 yılında ÖSYM tarafından düzenlenmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunlarının KPSSP3, Lise Mezunlarının KPSSP94 ve Önlisans mezunlarının KPSSP93 puan türünden puana sahip olması gerekmektedir. Her kadro için aranan KPSS yılı farklıdır. Bazı kadrolarda 2015 veya 2016 puanıda geçerli sayılıren bazı kadrolarda ise sadece 2016 yılı KPSS Puan türü geçerlidir. Her kadro için alım yapılacak şehir farklıdır. Alımı yapılacak ünvanlar, Mühendis, Teknisyen, Uzman Yardımcısı, Operatör, Eksvatör, İtfiaye Görevlisi şeklindedir. Bütün ünvanlarda çok sayıda personel alınacaktır.  Başvuruda bulunacak olan adaylar ise en geç, 18 Ocak 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Alım ile ilgili duyuruya ulaşmak için ve alım tablosuna ulaşmak için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz. 

TEİAŞ ise yaptığı duyurusunda toplamda 111 personel alımı yapacağını duyurdu. Alımlar Teknisyen Pozisyonunda gerçekleşecek. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 98 Elektrik Teknisyeni (Lise ve dengi okulların Elektrik - Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü - Yüksek Gerilim Sistemleri - Endüstriyel Bakım Onarım mezunu) ve 13 Elektronik Teknisyeni (Lise ve dengi okulların Elektronik –Haberleşme Sistemleri – Otomasyon Sistemleri mezunu) olmak üzere toplam 111 Teknisyen alımı yapacaktır.  Alımlar, İstanbul, Bursa, izmir, Sakarya, Zonguldak, Kocaeli, Isparta, Ankara, Konya, Samsun, Tokat, Çorum, Kayseri, Kırşehir, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Elazığ, malatya, Trabzon, Artvin, Erzurum, Erz,ncak, Mardin, Van, Bitlis, Ağrı, Adana, Hatay, Antalya, Edirne, Kırklareli illerinde yapılacaktır. Alım tabosuna ilanın tam metninden ulaşarak hangi şehire kaç personel alımı yapılacağına ulaşabilirsiniz. Başvuruda bulunacak olan adaylar ise en geç 25 Ocak 2017 tarihine kadar başvurularınız gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim