Milli Eğitim Bakanlığı her sene on binlerce öğretmen alımı gerçekleştirmektedir. Bu öğretmen alımlarından ziyade olarak Avrupa Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığının orak yürüttükleri çalışmalarda Suriyeli öğrencilerin eğitim sistemine entegrasyonları için öğretmen alımları yapılmaktadır. Buna göre alınacak olan öğretmenler Suriyeli vatandaşların fazla oldukları bölgelere atanacak olup buradaki görevleri öğrencilere dersleri anlatmak olduğu gibi onları Türk eğitim sistemine entegre etmeye çalışacak. Yapılan duyuruya göre Milli Eğitim Bakanlığı ile Avrupa Birliğinin yürüttüğü ortak çalışma sonucunda Suriyeli öğrenciler için toplam 4 bin 200 öğretmen alımı yapılacak. Peki hangi branşlar için alım yapılacak? Detaylar nedir?

Hangi Branşlar İçin Alım Yapılacak

Avrupa Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü orak çalışma sonucunda Suriyeli öğrencilerin Türk eğitim sistemine ayak uydurabilmeleri için toplam 4 bin 200 öğretmen alımına karar verildi. Peki hangi branşlar için öğretmen alımı yapılacak?

Alınacak olan öğretmenler; Türk dili ve edebiyatı, Türkçe öğretmenliği ve Sınıf öğretmenliği branşlarında görev yapacak.
Yukarıda belirtilmiş olan branşlarda görev yapacak öğretmenlerin alınacakları iller ise şu şekilde; Hatay, Gaziantep, Urfa, Kilis, İstanbul, Bursa, Ankara ve Kahramanmaraş olmak üzere Suriyeli vatandaşların yoğun oldukları bölgeler için alımlar yapılacak. 

Alınacak 4 bin 200 öğretmenin 500'ü Türk dili ve edebiyatı, 700'ü Türkçe öğretmenliği ve 3 bini ise Sınıf öğretmenliği branşları için atanacak olup öğretmenler bir yıllığına geçici görev yapacak ve gerek görülürse bu süre uzayacak.

Başvurular 8 Kasım - 10 Kasım 2016 tarihlerinde online olarak yapılacak ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuruların onaylatması gerekecek.
Editör: TE Bilisim