Milli Eğitim Bakanlığı her sene Şubat ve Ağustos, Eylül aylarında atama yapmaktadır. Ancak okullarda ki doluluk oranı her sene arttığı için bundan sonra ki dönemlerde sadece sene de bir kere atamanın yapılacağına dikkat çekilmiş ve öğretmenlerin direkt kadro alması yerine sözleşmeli olarak göreve başlaması uygun görülmüştür. Bu sene Eylül ayında atama olmayacağı tahmin edilirken Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri meslekten ihraç edildiği için onların yerine 2016 - 2017 eğitim öğretim senesi başlamadan atamalar yapılacak. Peki bu atamalarda en şanslı branşlar hangisi?

Bu Branşlardan Mezunsanız Şanslısınız

Milli Eğitim Bakanlığının Eylül 2016'da yapacağı atama branşlar;

İngilizce, Sınıf Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Hatası, Özel Eğitim, Rehberlik, Türkçe, Okul Öncesi Öğretmenliği, Fen Bilimleri, Lise Matematik, Beden Eğitim, Bilgisayar Öğretmeni, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilgileri Müzik

Yukarıda yer alan branşlardan mezun olan adaylar oldukça şanslı gibi görünüyor. Çünkü normalde Eylül ya da Ağustos aylarında atama yapılması beklenmezken yapılacak olan atamalarda en çok yukarıda adı geçen branşlara atama yapılacak. Şuan için hangi branş için hangi bölümlere atama yapılacağı bilinmiyor ancak bu konu hakkında da yakın zamanda Milli eğitim Bakanlığı tarafından açıklama yapılacaktır.