Diyanet İşleri Başkanlığı her sene atama yapmaya devam ederken bünyesinde bulunan il mütftülükleri Kur'an Kursu öğreticisi alım ilanları yayımlamaktadır. Bilindiği gibi eskiden Kur'an Kursu sadece camiilerde öğretilmekteyken şu anda hükümetin onayı ile belirlenmiş lan bazı yerlerde de Kur'an Kursu öğretilmektedir. Üstelik Kur'an Kursu sadece çocuklara değil ev hanımlarına ve 18 yaşından büyük erkeklere de öğretilmektedir. Kur'an Kursu öğreticileri için zaman zaman kadrolar verilmekte olup yıl içerisinde birkaç defa geçici Kur'an Kursu öğreticisi alımı ilanları da yayımlanmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bulunan İstanbul İl Müftülülüğü yaptığı duyurusunda toplam bin 393 Kur'an Kursu öğreticisi alımı yapacaklarını duyurdu. Buna göre daha önce müftülükte geçici Kur'an Kursu öğreticiliği yapan adaylarda başvuru yapabilecek olup alınacak olan personeller 2016 - 2017 eğitim öğretim senesi boyunca çalışacak.

Kimler Başvurabilir

Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul İl Müftülülüğü geçici Kur'an Kursu öğreticiliği yapacak personel alımı yapacağını duyurdu. Peki kimler başvurabilir?

Buna göre adayların en az İmamhatip lisesi mezunu olması gerekmekte olup 2014 yılında düzenlenmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması gerekiyor. Yine adayın öğreticilik yapabilme potansiyeline sahip olması ve iyi derece Arapça bilmesi gerekiyor. Söz konusu başvurular ve ilan hakkında detaylar bildiri şeklinde kamuoyuna duyurulmuş olup incelemek isteyen adaylar aşağıda ki linki takip edebilir.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız