Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarının dolmaya başlaması ile yılda iki kere olan öğretmen ataması yılda bire düşürülmüş ve sözleşmeli öğretmen kavramı gündeme getirilerek bundan sonra ki atamaların sözleşmeli statüsü üzerinden yapılacağı belirtilmişti. Bundan sonra ki atamaların sadece Şubat aylarında yapılması beklenmekte olup söz konusu ay içerisinde engelli öğretmen atamalarının da yapılacağı beklenmekteydi. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde dünya engelliler günüydü ve pek çok siyasi ile kamu çalışanı engelliler hakkında önemli açıklamalar yaparak pek çok müjdeli haber yayımladı. Bu yapılan açıklamalara bir yenisi de Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi ve Şubat ayı içerisinde engelli öğretmen ataması yapılacağı duyuruldu.

Bin 500 Engelli Öğretmen Alımı

Başbakan Binali Yıldırım Engelliler Kordinasyon Merkezinde pek çok konuya değinme yaparken telefonlara da cevap verdi ve Fatih Tombul isimli vatandaş engelli öğretmen atamalarını Başbakan Binali Yıldrım'a sordu. Başbakan söz konusu engeli öğretmen atamaları sorusunu yanıtsız bırakmayarak adaylara müjdeli haberi verdi.

Buna göre Başbakan yaptığı telefon görüşmesinde engelli öğretmen ataması konusunda çalışmaların yapıldığı ve bu çalışmalar neticesinde Şubat 2017 içerisinde toplam bin 500 engelli öğretmen atamasının yapılacağını duyurdu. Bu yapılan duyuru ile engelli öğretmen adaylarına müjdeli haber verilmiş oldu ve atamaya yakın bir zaman Milli Eğitim Bakanlığından branşlara göre kontenjanların duyurulması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim