Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Akademik Personel Alımı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi personel alımı gerçekleştiriyor, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi bünyesine istihdam etmek üzere duyuruda bulundu. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin duyurusuna göre, Okul öncesi eğitimi üzerine çalışmaları olmak şartı ile 1 adet Doçent, Alanı ile ilgili çalışmaları olmak şartı ile 2 adet Yardımcı Doçent ve Endokrin bozucuların tayininde kullanılan nanobiyosensörlerin hazırlanması üzerine doktora yapmış olmak şarı ile 1 adet doçent olmak üzere toplamda 4 adet Öğretim üyesi alıyor. Sizde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ailesine iş başvurusunda bulunmak için, alt kısımda verilmiş olan, genel niteliklere, özel şartlara, başvuru bilgilerine ve genel bilgilere ulaşarak daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilir ve başvuruda bulunabilirsiniz. 

AKADEMİK PERSONEL İLANI (DOÇENT, YARDIMCI DOÇENT)

Üniversitemize bağlı birimlerde istihdam edilmek üzere, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu kanunda değişiklik yapan 5772 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtilen koşullara göre öğretim üyesi alınacaktır. Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki genel şartlar ile ilanda belirtilen diğer koşulları taşımaları ve ilgili fakültelere şahsen başvurmaları gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvuruda bulunmayan adayların başvuruları ile posta yoluyla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. 

1- DOÇENT KADROSU İÇİN:

Doçent kadroları daimi statüde olup, adayların; www.agri.edu.tr adresinde bulunan dilekçeyi doldurarak, ekinde özgeçmiş, iki (2) adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, askerlik belgesi, doçentlik belgesi, yayın listesi, doçentlik başarı belgesi, öğrenim belgeleri (lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık belgesi,), bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) adet dosya ile Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Başvuruda Üniversitemiz Senatosunca kabul edilen “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri” dikkate alınacağından burada belirtilen belgelerinde eklenmesi gerekmektedir

2- YARDIMCI DOÇENT KADROLARI İÇİN:

Adayların; www.agri.edu.tr adresinde bulunan dilekçeyi doldurarak, ekinde özgeçmiş, iki (2) adet fotoğraf, nüfus cüzdan fotokopisi, askerlik belgesi, öğrenim belgeleri (lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık belgesi), yayın listesi, doktora belgesi ve bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) adet dosya ile ilgili Fakülteye şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca Üniversitemiz tarafından yayınlanan Akademik Atanma ve Değerlendirme Kriterleri kapsamında Ön değerlendirme Kurulunun olumlu raporu ile jüri üyelerinin puanlamaları doğrultusunda geçerli bir puan almış olmak.

NOT: Yardımcı Doçent kadrolarına başvurularda üniversitelerin akademik kadrolara atama için aranan kriterler kapsamında Yükseköğretim Kurumunun belirlediği kıstaslar çerçevesinde yapılan merkezi yabancı dil sınavlarından belirli bir puan alma şartı getirilse bile söz konusu kadrolara atamalarda herhangi bir ayrım yapılmaksızın 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2. bendi gereğince üniversitemizde ayrıca yabancı dil sınavı yapılacaktır. İlgili birimlerce yapılacak yabancı dil sınavında başarılı olmaları gerekmektedir.

- Yardımcı doçentlik dil sınavı tarihi, dosyaların incelenmesinden sonra, Üniversitemizin www.agri.edu.tr web sitesinde duyurulacaktır.

- Yabancı ülkelerden alınan doktora diploması ile unvanların Üniversitelerarası Kurul’ca eşdeğerliliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

- Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılmış dahi olsalar) çalıştıkları kurumdan alacakları onaylı hizmet belgesi ile askerlik durum belgelerini müracaat belgelerine ekleyeceklerdir.

SON BAŞVURU TARİHİ:

- Başvurular ilan yayım tarihinden itibaren 15 gündür. Süresi içerisinde yapılmayan müracaatlar ile posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

BİRİMİ ANABİLİM DALI UNVANI  AD. DRC. BAŞVURU KOŞULU 
Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı  Doçent 1 1 Okul öncesi eğitimi üzerine çalışmaları olmak
Eğitim Fakültesi  Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı  Yrd. Doç. Dr.  2 3 Alanı ile ilgili çalışmaları olmak.
Eczacılık Fakültesi  Eczacılık Teknolojisi Bölümü Yrd. Doç. Dr 1 3 Endokrin bozucuların tayininde kullanılan nanobiyosensörlerin hazırlanması üzerine doktora yapmış olmak.
Editör: TE Bilisim