Milli Eğitim Bakanlığının bu sene sadece Şubat ayında atama yapması ve Eylül ayında atama yapmaması beklenmekteyken 15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri askeri darbe girişiminde bulundu. Bunun üzerinde tüm bakanlıklarda ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğünde istihdam eden personellerin bir bölümü açığa alındı. Şuan için Milli Eğitim Bakanlığından 25 bin'e yakın kişi açığa alınmış durumda. Okullarda eğitimde aksaklıkların yaşanmaması ve öğrencilerin eğitimsiz kalmaması için Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen alımı yapacak.

15 Bin Sözleşmeli Öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklama ile toplam 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağı duyuruldu. 2016 yılı için başka atama yapılması beklenmezken FETÖ/PDY operasyonları kapsamında görevden alınanların yerine yeni öğretmen alımı yapılacak.

Öğretmen alımı 79 branş için yapılacak. Bu branşlar arasında İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sınıf Öğretmenliği, Fen Bilimleri, İlköğretim Matematik, Okul Öncesi, Beden Eğitimi bölümleri en çok alım yapılacak bölümler arasında yer almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı yayınlamış olduğu bildiri ile hangi branşlardan kaç öğretmen alımı yapılacağını ve sözleşmeli öğretmen alımlarının nasıl olacağını duyurdu. Ataması yapılan öğretmenler bulundukları şehirde 4 sene sözleşmeli olarak istihdam ettikten sonra kadro alabilecek. Kadroyu alan öğretmen 2 sene daha bulundukları şehirde istihdam ettikten sonra farklı bir şehre tayin isteyebilecekler. Yayınlanan resmi bildiri için aşağıda bulunan linke tıklayabilirsiniz.

Resmi Bildiri
Editör: TE Bilisim