Harp Okulları bünyelerinde eğitim görmek ve asker yetiştirmek üzere eğitim faaliyetlerine devam etmektedir. Bilindiği gibi rütbeli asker olmak isteyen adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmakta olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı, Lisans Yerleştirme Sınavına girerek elde ettikleri puanlar ile harp okullarına girmeye çalışmaktadır. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi 2017 yılında da Deniz Harp Okulu öğrenci alımı yapacak. Peki Deniz Harp Okulunda öğrenci olarak eğitim görmek isteyen adaylar hangi adımları izlemelidir?

Öğrenci Alım Şartları

Öncelikle adayların Yükseköğretime Geçiş Sınavına girmesi ve Deniz Harp Okulu tarafından belirlenmiş olan baraj puanını almış olması gerekmektedir. Baraj puanını geçtikten sonra başvuru yapan adayların fiziki yeterlilik, sağlık kontrolleri ve mülakatlarda da başarılı olması gerekiyor.

Deniz Harp Okuluna alınacak olan öğrenciler Lisans Yerleştirme Sınavı (MF-4) sınavından elde ettikleri puan ile sıralamaya koyulacak ve asil ile yedek liste belirlenecek olup buna göre adaylar çağrılacaktır. Deniz Harp Okulunda adaylara cesaret öğretilmekte olup teknoloji ve bilgi ile donatılmış deniz subayları eğitilmektedir. Deniz Harp Okulan girmek isteyen adayların Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlamış olan genel koşullar bildirisini incelemesi gerekmekte olup burada yayımlanmış olan 22 maddelik genel şartlara uyum sağlıyor olması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim