Nasıl Gazeteci Olunur ?

Nasıl gazeteci olunur sorusu gençlerin merak ettiği meslek sorularından bir tanesidir. Belki de en önemli mesleklerden biridir diyebiliriz. Bunun nedeni gazetecilik, gerek güncelliği, gerek heyecanı , gerekse sosyalliği ile gençlerin her zaman ilgi duyduğu bir meslek olmuştur. Tabi gazetecilik denildiği zaman herkes farklı bir anlam çıkarabiliyor. Örneğin, gazetecilik = muhabirlik sananların sayıcı çok fazla. Ya da gazetecilik sadece köşe yazarlığıdır gibi.

Peki neden gazeteci olmak istiyoruz ? Gazeteci olmak isteyenlerin en büyük nedenlerinden biri örnek aldığı gazetecilerdir. Evet. Bu en büyük nedendir. Herkes birilerini idol olarak görür ve onun gibi olmak ister. İşte gazetecilikte böyledir. Kişi okuduğu bir köşe yazısından etkilenebilir ya da o köşe yazarını sürekli takip ediyor olabilir. Ya da bir gazetecinin kitaplarını okuyor olabilir. Ya da bir televizyon programında çıkan gazetecinin yorumlarından etkilenmiş olabilir. Ve kendini onun yerine koyar

Peki Nasıl Gazeteci Olunur ? Gazeteci olmak için 4 yıllık iletişim fakültesi içerisindeki ilgili bölüm okunmalıdır. Bunun için lise mezunu olup , üniversite sınavından yeterli puanı almalısınız. Daha sonra 4 sene sürecek eğitim boyunca, kendinizi geliştirebilir ve özellikle son 2 sene yapacağınız stajlar ile çalışacağınız yeri o yıllarda belirleyebilirsiniz. Gazetecilik doğuştan gelen bir yetenek tabi ki değildir. Kendinizi geliştirerek gazeteci olabilirsiniz.