Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile adaylar devlet memuru olmaya çalışmaktadır. Lise mezunlarının en çok beklediği pozisyonlardan birisi ise hiç şüphesiz Zabıta Memurluğudur. 2016 yılının ilk ataması olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atama başvuruları 22 Haziran 2016 tarihi ile başladı. Atamalar 1 Temmuz 2016 tarihi ile sonlanacak. Peki Zabıta Memuru Alınacak mı? hangi belediyeler alacak?

Zabıta Memuru Alacak Belediyeler

2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atama kapsamında kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere Zabıta Memuru alımı yapacak belediyeler belli oldu.

Küçükçekece, Bursa, Lüleburgaz, Antalya Gündoğmuş, Çanakkale Ayvacık, Kadıköy, Konya Karatay, Kars Sarıkamış, İzmir Karşıyaka, Rize, Arnavutköy, Şanlıurfa Haliliye, Gaziantep Şahinbey ve Denizli Pamukkale

Yukarıda adı geçen Belediyelerin tamamı kendi bünyelerinde zabıta memuru pozisyonunda istihdam etmek üzere Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans mezunu aday alımı yapacaklar.

Nereden Başvurulacak

Yukarıda adı geçen tüm Belediyeler Zabıta Memuru alımı yapacak. Peki başvurular nereden yapılacak. Bilindiği gibi atamalar 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atama kapsamında düzenlendiği için atamalar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmaktadır. Başvurular 22 Haziran tarihi ile başladı. Son tarih 1 Temmuz 2016 olmakla beraber adayların 15 liralık onay ücretini ÖSYM'nin anlaşmalı olduğu bankalara yatırması gerekmektedir.