Geçtiğimiz hafta Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre YSK ( Yüksek Seçim Kurulu ) bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı kadrolarda alım yapacağını belirtmişti. Biznlerce aday bu ilan ile çok sevdiler ve büyük merak ile ilanın başvurularının başlamasını bekliyorlardı. Beklenen süreç doldu ve başvuru yapmak isteyen adaylar bugün itibari ile başvurularına başlayabilirler. Buna göre YSK ( Yüksek Seçim Kurulu ) Memur Sınav, Atama, yerdeğiştirme ve Nakil yönetmeliği kapsamında toplamda 549 kişilik pozisyon ile personel alımı yapacak.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

YSK ( Yüksek Seçim Kurulu ) bünyesine toplamda 549 kişilik kadro ile alım yapacak. Buna göre Merkez ve Taşra teşkilatına olmak üzere Türkiye geneli farklı bölgelere alım yapacak. YSK Merkez Teşkilatına, 4 Santral Memuru, 6 Sekreter, 6 Bekçi, 15 Şoför, 18 Hizmetli, 2 Dağıtıcı, 6 Mühendis, 6 istatikçi, 9 Programcı, 12 Çözümleyici, 3 teknisyen, 3 Bilgisayar İşletmeni, 30 V.H.K.İ ve 3 Arşiv memuru almı gerçekleştirecek.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Yüksek Seçim Kurulu başkanlığı alım yapacağı kadrolar için başvuru süreci başladı. Adaylar bugün ( 07 Mart 2018 ) itibari ile başvurularına başlayabilir ve en geç 16 Mart 2018 tarihine kadar saat 17:00 a kadar Başkanlığın resmi internet sayfasından ( www.ysk.gov.tr ) elektronik ortamda başvuru yapabilirler.

SÖZLÜ SINAV YAPILACAK!

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı yukarıda verdiğimiz kadrolar için adaylara Sınav yöntemi uygulayacak. Yapılacak sınav sözlü olarak yapılacak ve adayların bu sınava katılabilmeleri için Kamu Personeli seçme Sınavından puan almış olmaları şarttır. Ayrıca adayların KPSS puan durumu esas alınkarak yukarıdakş kadroların 5 katı kadar sıralama sonucuna göre sözlü sınava çağırılacaktır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı resmi internet sitesinde, Ad, Soyad ve Sınavın giriş yerleri duyurulacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yüksek Seçim Kurulu başkanlığı alımını yapacağı 549 kişilik adaydan genel olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak ve 40. maddesindeki yaş şartını taşımak ( ilk defa memurluğa atanacak adaylar için ), Yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans meuznları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak nitelikleri aranacak. Ayrıca bunlar dışında kadrosuna göre adaylardan aşağıdaki özel nitelikler istenecektir.

Zabıt katibi, Veri Hazırlama ve Kontrol İşlemi, Arşiv memuru, Santral Memuru, şoför, Dağıtıcı bekçi ve Hizmetli kadroları için en az lise mezunu veya denki okul mezunu olmak şartları aranacak.

Teknisyen Kadrosu için, Liselerin teknoloji bölümü mezunu olmak veya Elektrik Elektronik teknolojisi alanlarından mezun olmuş olmak olmak.

İstatikçi kadrosu İçin: Bilgisayar Bilimleri, Matematik ve İstatik bölümlerinin lisans programlarından mezun olmuş olmak.

Çözümleyici Kadrosu için: En az iki programlama dili bilen, En az bir işletim sistemini kullanabilen ve üniversitelerin ilgili alanlarından mezun olmuk.

Mühendis kadrosu için: Mühendis pozisyonuna başvuru yapacak adaylar, Bilgisayar Bilimi, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, ve Sistem Mühendisliği bölümü mezunu olmak.

Programcı kadrosu İçin: YDS Den en az D sınıfı puan almış olmak, Müfredatında bilgisayar programlama dillerine yer veren fakülte veya yüksekokul mezunu olmak.

Sekreter Kadrosu İçin: Yüksekokulların Büro yönetimi eğitimi veren veya eğitim programlarından mezun olmuş olmak.

Bilgisayar İşletmeni: Bilgisayar eğitimi veren fakültelerdne mezun olmak.

Niteliklerini taşıyan adayların başvuruları geçerli sayılacaktır. Ayrıca adayların başvurularını gerçekleştirmeden önce mutlaka Yüksek Seçim Kurumu başkanlığı tarafından yayımlanan ilanı incelemeleri ve buna göre başvuru yapmalarını önermekteyiz. Yayımlanan İlanın Tam Metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim