Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı kendi resmi İnternet sitesinde yayımlamış olduğu ilanına göre memur personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılan duyuruya göre Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için 175 kişilik boş kadro ile Seçim Müdür alımı yapacağını belirtti. Alımlar Türkiye genelinde farklı bölgelerden yapılacak olup alım tablosuna ilanın tam metni üzerinden ulaşabilirisiniz.

Buna göre Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ( YSK ) taşra teşkilatına YSK Memur Sınav, Atama, Yer Değiştirme ve Nakil yönetmeliği kapsamında seçim midir alacak ve adaylar Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılacak olan Yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan oluşan sınava katılacaklardır. Her iki sınavında başarılı geçen 175 kişi ise görevine başlayacaktır. Söz konusu olan sınavın yazılı bölümü ÖSYM tarafından 02 Eylül 2018 tarihi saat 14:15 te Ankara'da başlayacak ve 2 saat sürecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI:

Adaylardan bazı nitelikleri taşımaları gerektiği yapılan duyuruda belirtilmiştir. Buna göre adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A bendinde bulunan şartları taşımak, Yazılı sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak ( 01 Ocak 1983 ve sonrası doğumlu olmak ) ve fakültelerin dört yıllık eğitim veren Hukuk veya siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarından mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 26 Temmuz 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 02 Ağustos 2018 tarihine kadar yapılması gereklidir. Başvurular, ÖSYM tarafından Başvuru Merkezleri tarafından alınacaktır.(Tüm il/ilçe ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri). İlgili duyuru hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantı sayesinde ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim