Yargıtay Başkanlığı 26 Ocak 2018 tarihli yayımlamış olduğu ilana göre bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı kadrolarda Sözleşmeli Olarak Kamu Personeli Alımı yapacağını belirtti. Buna göre Yargıtay Başkanlığı farklı kadrolarda toplamda 110 kişilik kadro ile alım yapacak ve adayların bu yönde en az Lise mezunu olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı puanına bakılacaktır.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Yargıtay Başkanlığı toplamda 110 kişilik boş kadro ile 110 sözleşmeli personel alımı yapacak. Adayların KPSS puan durumuna bakılarak sözlü veya yazılı uygulamalı sınav yapılacaktır. Buna göre Yargıtay Başkanlığı, 52 Sözleşmeli Zabıt katibi, 45 Sözleşmeli Destek Personeli ( Hizmetli), 5 Sözleşmeli Teknisyen, 5 Sözleşmeli Mühendis ve 3 Sözleşmeli Mütercim - Tercüman alımı gerçekleştirecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yargıtay Başkanlığı 110 personel alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, Sosyal Güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Herhangi bir sağlık problemi olmamak ve Görevine devamlı devam edebilmek ve Arşiv ve güvenlik araştırmasından olumlu sonuç alabilmeleri gerekmektedir.

Ayrıca adaylardan yaş şartı olarak, Sözleşmeli Zabıt Katibi, Sözleşmeli Destek Personeli(Hizmetli) ve Sözleşmeli Teknisyen pozisyonları için 35 yaşından büyük olmamak ve Sözleşmeli Mühendis ve Sözleşmeli Mütercim pozisyonu için 40 yaşından büyük olmamak nitelikleri aranacaktır.

GİRİŞ SINAVI:

Adaylara KPSS puan durumları esas alınarak bir sıralama yapılacak ve sonuca göre sınava girmeye hak kazananların listesi Yargıtay Başkanlığı tarafından duyurulacaktır. Buna göre Sonuçlar www.yargitay.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar başvurularına 29 Ocak 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler ve en geç 02 Şubay 2018 tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını son başvuru günü en geç 17:00 a kadar (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu) internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup, Ģahsen veya posta yoluyla yapılacak baĢvurular dikkate alınmayacaktır. İlanın tam metnini inceleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilir ve alım yapılacak kadrolar için özel niteliklere ulaşabilirsiniz. İlanın tam metni için Aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Gelişmelerden Haberdar Olmak İster Misiniz?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim