Erken seçim öncesi binlerce kişilik memur alımı ilanları yayımlanmaya devam ederken merkezi atamadan önce pek çok belediye başkanlığı zabıta memuru ve itfaiye eri alımı ilanlarını kamuoyuna açıktan atama yöntemi ile duyurmaya başladı. Buna göre Van Büyükşehir Belediyesi de bazı belediyeler gibi ilan yayımladı.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve kamuoyuna duyurulan ilana bakıldığında 40 zabıta memuru alımı ve 100 itfaiye eri memuru alımı yapılacağı öğrenildi. Peki kimler başvuru yapabilir, aranacak şartlar nedir? Tüm detayları www.isinolsa.com okurlarımız için açıklıyoruz.

ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Zabıta memuru pozisyonu için 20 ön lisans ve 20 lisans mezunu personel ataması yapılacak olup adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, sağlık sorunu olmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, sicili uygun olmak, görevini engel edici etmenler bulunmamak, Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olup en az 70 ile üzerinde puan almış olmak, erkekler için 167 cm kadınlar için 160 cm'den kısa olmamak, kilosu boyunun son iki basamaığının + - 10'dan fazla ya da eksik olmamak şartları aranmaktadır. İtfaiye eri alımı için 30 lisans mezunu, 40 ön lisans mezunu, 30 lise mezunu alımı yapılacak olup tüm şartlar yukarıdaki ile aynıdır. Ekstra olarak adaylardan 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen sürücü belgesine sahip olmak ve B sürücü ehliyetine sahip olmak şartı aranıyor.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Van Büyükşehir Belediyesinin 40 zabıta memuru ve 100 itfaiye eri alımına başvuru yapabilmek için öncelikle adayların yukarıdaki şartlara sahip olması gerekmektedir. Bu şartlara sahip olan adayların evraklarını 28 Mayıs - 15 Haziran 2018 tarihleri arasında Van Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim