Türkiye İş Kurumu resmi sayfasından yayınlamış olduğu iş ilanı verilerine göre Türkiye Geneli 106 bin iş için memur ve personel alımı yaparak birçok insanın iş bulmasını sağlayacaktır.

8 Ağustos 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN ALIMLAR GİDEREK ARTACAK

Türkiye İş Kurumu üzerinden sağlanmış olan işçi alımları artarak devam etmektedir. Kamu personeli, işçi ve memur alımları ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden yayınlayarak, birçok alanda iş alımı yapmaya devam etmektedirler. İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden yapmış olduğu işçi alımlarında adaylarda aramış olduğu tek şartın lise mezunu şartı olması onun dışında genel bir kriter engeli koyulmadığını açıkladı. 8 Ağustos 2018 tarihi itibariyle yapılacak olan personel alımlarıyla ilgili detayları kendi resmi internet sitesi üzerinden yayınladı.

İŞKUR sitesi üzerinden 8 Ağustos 2018 (bugün) tarihinden itibaren en çok alımı beden işçi sektöründe yaptığını veriler ile açıkladı. Özel sektör içerisinde yapmış olduğu iş ilanlarında ise adayların okuma yazma bilmesi şartı yeterli olmaktadır. En çok alım yapan diğer bir sektör olan satış uzmanlığında ise yaklaşık olarak 4 Bin civarı elamana ihtiyaç duyulduğu belirtilmektedir.

EN ÇOK ALIM OLAN İŞ İLANLARI

Beden İşçisi: 26 Bin 443

Satış Danışmanı Uzmanı: 4 Bin 486

Temizlik Görevlisi: 4 Bin 218

Güvenlik Görevlisi: 3 Bin 851

Garson (Servis Elemanı):2 Bin 667

Kasiyer :Bin 711

Büro Memuru (Genel): Bin 492

Şoför-Yük Taşıma: Bin 338

Gazaltı (Kaynakçısıı ) : Bin 194

Turizm Ve Otelcilik Elemanı: Bin 214

Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi: Bin 160

BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR üzerinden yapılacak olan başvurular, aday sahiplerinin ilan detaylarıyla birlikte e-şube portalına üyelik bilgilerin ile girerek görebilecekler. Başvuru şartlarında uygun olduğu adaylar ilanlar son başvuru tarihinden önce yapılması gerekli olduğundan İŞKUR il ve ilçeler de bulunan şubelerden iş ve meslek tarafından danışmanları aracılığıyla başvuru yapılmaktadır.

Editör: TE Bilisim