Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ( TMSF ) memur alımları için ilan yayımladı. Yapılan duyuruya göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ( TMSF ) bünyesindeki memur personel eksikliği için farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 20 kişi alacak. Buna göre adaylar başvuru şartlarına göre sınava katılacak. Alım Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ( TMSF ) İstanbul Merkez Teşkilatına 9. undur dereceli kadrolara istihdam edilecek.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesine toplamda 20 kişilik boş kadro ile 5 Fon Denetçi Yardımcısı, 10 Fon Uzman yardımcısı ve 5 Fon Avukat alımı gerçekleştirecek. Buna göre adaylar bu alanlarda sınava katılacalardır. Sınava katılabilmek için adaylardan aranan şartları taşımak zorundadırlar.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylardan Genel Olarak, sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve Askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak şartları aranmaktadır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Adayların yukarıdaki nitelikleri taşımaları ile birlikte bunlara ek olarak Fon Uzman yardımcısılı için ve Fon Denetçi yardımcılığı için, ÖSYM tarafından yapılan 2017 yılı kamu Personeli Seçme Sınavından en az 80 puan almış olmak, Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakültelerinden mezun veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylı olmak, 2016, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Yabancı Dil Sınavından İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden birinden en az 50 puan almış olmak nitelikleri aranacak.

Ayrıca Fon Avukat kadrosu için en az dört yıllık fakültelerin hukuk fakültesinden mezun olmuş veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı olması, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında en az 70 puan almış olmak ve Avukatlık Ruhsatnamesine sahip olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına 30 Mart 2018 tarihinde başlamalıdırlar. Buna göre başvurular en geç 13 Nisan 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular son başvuru günü mesai saati bitimine kadar istenilen belgeler ile birlikte Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Büyükdere Cad. No:143 Esentepe/İstanbul (34394) adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Fon'a ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır. Postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıda sizlerle paylaştığımız bağlantı yardımı ile ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim