Ocak ayının bitmesi ile kamu kurumları memur personel alımlarına son hızı devam ediyorlar. Buna göre ocak ayında ilanı yayımlanmış ancak başvuru süresi geçmemiş olan alım ilanlarına bu haberimizden ulaşabileceksiniz. Bu sayfa devamlı olarak yenilencek ve sizlerin sürekli olarak güncek ilanları takip etmeniz sağlanacaktır.

Söz konusu ilan ile Şubat ayında kamuya alım yapılacak kurumlara ve detaylarına ulaşacaksınız. Şubat ayı memur personel alımı ile kamuya memur alımı yapılacak. Adaylar bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için aranan bütün nitelikleri taşımak zorundadırlar. Kamu kurumlar ıadaylardan genel ve özel nitelikler aramaktadırlar. Buna göre bütün şartları taşıyan adyalar son başvuru gününe kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER NELERDİR?

Şubat ayında kamuya almı yapılacak Memur Personel Alımı ilanları ile adaylardan genel olaraki 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamaları, Erke kadaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak gbi genel nitelikleri taşıyan adaylar başvuru yapabilir. Ayrıca bunun dışında adaylardan aşağıdaki Özel nitelikler aranacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL NİTELİKLER:

Kamuya Kamu Personeli alım ilanına başvuru yapacak adaylar kurumların belirlediği özel nitelikleri taşımak zorundadırlar. Hem Genel Hemde özel şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilir. Buna göre adaylardan özel olarak, Eğitim, Yaş, KPSS ( aranıyorsa ), YDS ( aranıyorsa ), tecrübe şartı gibi nitelikler aranmaktadır.

KPSS'li KPSS'siz Memur Personel Alımları:

Memur olmak yolunda ilerleyen adayların en büyük korkusu Kamu Personeli Seçme Sınavıdır. Kurumlar genellikle adaylardan Giriş sınavına katılabilecek adaylara KPSS puanı ile aıralama yapmakta ve bu sıralama sonucuna göre giriş sınavına çağırmaktadırlar.

Buna göre Lise Mezunu olan adaylardan KPSSP94, Lisans mezunu olan adaylardan KPSSP3 ve Önlisans mezunu olan adaylardan KPSSP93 puan türünden puan almış olmak şartları aranmaktadır. Adaylar bu yönde 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından kadro seviyesine puan almış olmaları gerekmektedir. Buna göre KPSS 60 puan ile Memur Alımı yapılmaktadır. Ayrıca özel olarak belirtecek olursak KPSS puan seviyesi kurumun belirlediği Taban puan şeklinde geçerli olacaktır. En az 60 ile başlamakta olup bu puan seviyesi 70, 75, 80 veya 85 puan gibi puanlar istenmektedir.

KPSS Şartı Olmadan Alımlar: Bazı kamu kurum veya kamu kuruluşları alımlarında adayladan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaksızın alım yapmaktadırlar. Genellikle TÜBİTAK, Bazı belediyeler, Milli Savunma Bakanlığı ve çeşitli kamu kurumları bazı alımlarında KPSS aramıyorlar. Buna ilanın tam metniniden ulaşabilirsiniz.

EĞİTİM ŞARTI:

Alımı yapılacak memur adaylarından alımın kadrosuna göre eğitim şartı aranmaktadır. Bu yönde alım yapılacak alanda gerekli eğitim seviyesine göre mezun olmuş olmaları gerekmektedir. En az lise mezunu alımlar yapılmakta ve Önlisans veya Lisans mezunu alımlar yapılmaktadır. Buna göre alımı yapılacak kadro seviyesine göre mezun olmuş veya gerekli makamlarca onaylanmış yurtdışı veya yurtiçi yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmanız gerekmektedir. Bu durum mutlaka istenilen belgelerde eğitim seviyesi belgesi oalrak istenmektedir.

GİRİŞ SINAVI YAPILIYOR!

Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına göre giriş sınavı yapılmktadır. Bu durumda adayları KPSS den almış oldukları kpss puan derecesi önem taşımaktadır. Kurum tarafından yapılacak kadro sayısıs kat sayısı kadar sıralamya göre il sıralarda olan adaylara yazılı veya sözlü veya uygulamalı olarak sınav yapılmaktadır. Sınav sonucuna göre adaylar ilgili kadro verilmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Kamuya alım yapacak kurumlara başvurular, kurumların belirlediği tarih içerisinde yapılamktadır. Buna göre kurumun belirlediği tarih dışında yapılacak başvuru kesinlikle kabul edilmeyecketir. Başvurular ise şahsen, Elektornik ortamda, Posta yolu ile veya e-posta yolu ile yapılmaktadır. Başvuru şeklini kurum mutlaka ilanın belirtmektedir. Kurumn belirlediği şekil dışında yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

ŞUBAT AYI KAMUYA MEMUR PERSONEL ALIMLARI:

İşin Olsa ( www.isinolsa.com ) ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberde şubat ayı memur personel alımları hakkında bilgi veriyoruz. Ayrıca ekibimiz olarak özel bir şekilde hazırlanan tablo yardımı ile şubat ayında kamu alım yapan kurumlara ulaşacaksınız. Hazırlanan bu tabloda, alım yapacak kuruma, Alım sayısınai KPSS şartı olup olmadığına, Son başvuru tarihine ve ilanın detaylarına ulaşabileceksiniz.

Ayrıca İşin Olsa olarak mobil uygulaması hazırladık ve yakın zaman içerisinde yayına almıştık. Sizlerde bu uygulamalayı telefonunza indirerek anlık olarak yayımlanan memur personel alım haberlerdinden haberdar olabilirsiniz. Mobil uygulamamız İOS ve Andorid cihazlar için geçerlidir.

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

2018 MEMUR PERSONEL ALIMI YAPAN KURUMLAR

Ayrıca bizleri sosyal medya üzerinden takip edebilirsiniz. Aşağıdan Sosyal Medya hespalarımıza ulaşınız.

Facebook Sayfamız: İşçi Personel Memur Alımı

Güncel ilanları takip edebileceğiniz ve diğer kullanıcılar ile tartışabileceğiniz Facebook Gurubumuz: İşçi Personel Memur Eleman Alımları

Twiter Hesabımız: İşinOlsa

İnstagram Hesabımız: kamumemurpersonelalimi

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

TİM

Var

3

27/02/18

TIKLAYIN

Sahil Güvenlik Komutanlığı

Yok

-

26/02/18

TIKLAYIN

TEİAŞ

Var

10

09/03/18

TIKLAYIN

ÖSYM

Yok

3

27/02/18

TIKLAYIN

Ankara DOB

Yok

2

02/03/18

TIKLAYIN

MASAK

-

250

12/03/18

TIKLAYIN

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Var

9

01/03/18

TIKLAYIN

TMSF

Var

20

13/04/18

TIKLAYIN

İŞKUR

KPSS 60

11

28/02/18

TIKLAYIN

Trakya Üniversitesi

Var

13

05/03/18

TIKLAYIN

Uludağ Üniversitesi

Var

9

05/03/18

TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanlığı

KPSS 50

20000

08/03/18

TIKLAYIN

Türkiye Yazma Eserler Kurumu

Yok

50

16/03/18

TIKLAYIN

Emniyet Genel Müdürlüğü

Var

15

09/03/18

TIKLAYIN

Hacettepe Üniversitesi

Var

9

07/03/18

TIKLAYIN

KKK

Yok

-

31/12/18

TIKLAYIN

TÜİK

Var

11

09/03/18

TIKLAYIN

İş Bankası

Yok

-

11/03/18

TIKLAYIN

TSE

Var

10

26/03/18

TIKLAYIN

TOPLAM

TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim