Ülkemizde faaliyet gösteren kamu kurumları ihtiyaçlar halinde Maliye Bakanlığının vermiş olduğu onay ile memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. Yine her sene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının tespiti ile Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında memur atamaları da yapılmaktadır.

Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında alımlara sadece devlet tarafından korunma verilmiş olan kişiler başvuru yapabilmekte olup bu kişilerin kayıtlarının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında bulunması gerekmektedir. Yine alımlar kura ya da Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılmaktadır. Yeni alım ile Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında toplam 3 bin 251 en az ilköğretim mezunu memur alımı yapılacağı belirtildi. Peki mezuniyetlere göre kadro dağılımları nedir ve detayları nasıldır?

MEZUNİYETLERE GÖRE DAĞILIM

Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında Türkiye geneli toplam 3 bin 251 kişilik memur alımı yapılıyor. Peki mezuniyetlere göre dağılım nedir?

Bin 854 memur alımı - İlköğretim mezunu düzeyinden yapılacaktır.
Bin 73 memur alımı - Lise mezunu düzeyinden yapılacaktır.
182 - Ön Lisans mezunu düzeyinde yapılacaktır.
142 - Lisans mezunu düzeyinde yapılacaktır.

Yukarıda hangi mezuniyet grubu için SHK kapsamında kaç kişilik memur alımı yapılacağı belirtilmiştir. Türkiye geneli toplam 3 bin 251 en az ilköğretim mezunu memur alımı yapılacaktır.

BAŞVURULAR

Yukarıda hangi mezuniyet grubu için toplam kaç kişilik memur alımı yapılacağı yukarıda verilmiştir. Başvuru süresi 10 Kasım 2017 tarihine kadar uzatılmış olup başvuru detaylarını aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ