Ülkemizde bilindiği üzere çok sayıda Sosyal Hizmetler Kurumu bulunmaktadır. Bu kurumlarda devlet tarafından koruma altına alınmış ya da ailesi bulunmayan çocuklar eğitilmekte ve barındırılmaktadır. Bu kişilerin hayata kazandırılması için en iyi çalışmalar yapılmaya çalışılmakta olup yine kişilerin yaşları belirli bir seviyeye geldikten sonra kura yöntemi ile atamaları gerçekleştirilmektedir.

Ülkemizde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından devlet tarafından koruma altına alınan çocuklar için kura atamaları yapılmakta ve kamuya memur alımı gerçekleştirilmektedir. Buna göre Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında yurt geneli en az ilköğretim mezunu 3 bin 251 memur alımı yapılacak. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacak ve mezuniyetlere göre dağılım nedir.

MEZUNİYETLERE GÖRE DAĞILIM

Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında Türkiye geneli toplam 3 bin 251 kişilik memur alımı yapılıyor. Peki mezuniyetlere göre dağılım nedir?

Bin 854 memur alımı - İlköğretim mezunu düzeyinden yapılacaktır.
Bin 73 memur alımı - Lise mezunu düzeyinden yapılacaktır.
182 - Ön Lisans mezunu düzeyinde yapılacaktır.
142 - Lisans mezunu düzeyinde yapılacaktır.

Yukarıda hangi mezuniyet grubu için SHK kapsamında kaç kişilik memur alımı yapılacağı belirtilmiştir. Türkiye geneli toplam 3 bin 251 en az ilköğretim mezunu memur alımı yapılacaktır.

BAŞVURULAR

Buna göre adaylar müracaatlarını 18 Ekim 2017 tarihi itibari ile yapabilecektir. Alımların bin 397'si Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı ile ve kalan bin 854 kişi ise KPSS puansız alınacaktır. Buna göre adaylar e-devlet üzerinden başvuru yapabilir.

TÜM MEMUR İLANLARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim