Sayıştay Başkanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere boş pozisyonların doldurulması için personel alımı yapmaya devam etmektedir. Söz konusu kurum diğer kurumlara oran ile oldukça az personel alımı yaptığı için pek takip edilen kurumlar arasında yer almıyor ancak maaşı ve imkanları oldukça iyi olduğu için Sayıştay Başkanlığı genel olarak açılan ilanlara beklenenden daha fazla başvuru alan kurumlar arasında yer almaktadır. Geçtiğimiz haftalarda yayımlanan bildiri ile Sayıştay Başkanlığı 17 personel alımı yapacağını belirtmişti.

Son Başvuru 23 Eylül

Sayıştay Başkanlığından yayımlanmış olan resmi bildiriye göre başvurular 22 Ağustos 2016 tarihinde başlayarak 23 Eylül 2016'ya kadar devam edecek. Bu tarihler arasında başvurularını yapmayan adaylar için süre her hangi bir olumsuz durum olmadığı sürece uzatılmayacak. Alınacak olan personeller programcı pozisyonunda istihdam edecek ve ortalama 4 bin 500 lira maaş alacak.

Kimler Başvurabilir

Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik maaşı almıyor olmak
Erkek adaylar için askerlik sıkıntısı bulunmuyor olmak
KPSSP1 puan türünden 50 ve üzeri puan almış olmak
YDS sınavından en az D ve üzeri düzeyinde puan almış olmak
Üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun olmak
Güvenlik soruşturması olmamak
Sicili temiz olmak

Yukarıda ki yer ala niteliklere sahip olan adaylar Sayıştay Başkanlığına müracaat edebilir. 17 programcı alımı için başvuru yapmak isteyen adayların aşağıda ki bildiriyi incelemesi gerekmektedir.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim