Sayıştay Başkanlığı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı gerçekleştirmektedir. Söz konusu Başkanlık diğer kurumlara nazaran daha az personel alımı gerçekleştiriyor olsa da memur olmak isteyen adaylar tarafından sıklıkla takip edilen bir kurumdur.

Sayıştay Başkanlığı Personel Alacak

Sayıştay Başkanlığı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin yayınlamış olduğu 2016/1 KPSS Merkezi Atama Tercih Kılavuzu incelendiğinde personel alımı yapacağı öğrenildi. Başvurular ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılmakta olup adayların en geç 1 Temmuz 2016'ya kadar söz konusu kadro için müracaat yapmaları gerekmektedir.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Sayıştay Başkanlığı 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı kapsamında personel alımı yapacak peki hangi pozisyonlar için alım yapılacak. Tercih Kılavuzu incelendiğinde veri hazırlama ve kontrol işletmeni pozisyonunda istihdam etmek üzere personel alımı yapacağı öğrenildi. Bu kadroya başvurabilmek için adayların 2014 yılında düzenlenmiş olan KPSS sınavına girmiş olması gerekmektedir. Aynı zamanda adayın mutlaka 6225 Milli Eğitim Bakanlığından onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası olması gerekmekte olup birde 4502 nitelik koduna sahip lisans bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile adaylar başvurularını yapabilir. Başvuru yapan adayların 15 liralık onay ücretini de ödemesi gerekmektedir.