Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklama ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezuniyet düzeyleri için toplam 9 bin kişilik memur alımı yapılacağı öğrenildi. Buna göre başvuru kılavuzunun yayımlanması beklenirken bugün konu hakkında duyuru yapıldı.

Sağlık Bakanlığı cephesinden yapılan açıklama ile KPSS 2018/4 atamaları kapsamında 9 bin kişilik sözleşmeli personel alımı yapılacağı öğrenildi. Alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS ile yapılacak olup lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar için atama yapılacaktır. Buna göre ortaöğretim mezuniyet grubu için toplam bin 326 memur alımı yapılacaktır. Peki hangi pozisyonlar için alımlar yapılacak?

POZİSYONLAR NELERDİR?

Sağlık Bakanlığı ortaöğretim mezunu bin 326 memur alımı yapacak. Peki pozisyonlar nelerdir? Buna göre 50 ebe, 950 hemşire, 51 anestezi teknisyeni, 6 çevre sağlığı teknisyeni, 7 diş protezi teknisyeni, 77 ilk ve acil yardım teknisyeni, 40 laboratuvar teknisyeni, 5 ortopedi teknisyeni, 70 röntgen teknisyeni, 48 tıbbi sekreter teknisyeni olmak üzere toplam bin 326 memur (1.326) kişilik alım yapılacaktır. Peki başvurular nasıl yapılacak?

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/4 kapsamında ortaöğretim mezunu bin 326 memur alımı gerçekleştirecektir. Peki başvurular nasıl yapılacak? Buna göre adayların 11 Nisan ile 18 Nisan 2018 tarihleri arasında Aday İşlemleri Sistemi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi AİS ÖSYM'e girip KPSS 2018/4 tercihleri kapsamında alımlar yapılacaktır. Resmi ilanı incelemek isteyen adayların aşağıdaki linki takip etmesi gerekmektedir.

RESMİ İLAN BURADA

Editör: TE Bilisim