Sağlık Bakanı boş pozisyonların doldurulması için personel alım ilanları yayımlamaya devam ediyor. Buna göre söz konusu kurum farklı pozisyonlar için her sene on binlerce alım yapmakta ve alımların büyük bir bölümünü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu Merkezi Atama ile yapmaktadır. Bu atama türüne başvurabilmek için adayların mutlaka Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi gerekmektedir. Bu sınava giren ve yeterli puanı alan adaylar atanabildiği gibi FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile yıl sonuna kadar 15 bin personel alımı yapılacak.

Bakan Eylül Ayını İşaret Etti

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anadolu Ajansı muhaberlerine yaptığı açıklama da Eylül ayı içerisinde 6 bine yakın personel alım ilanını yayımlayacaklarını duyurdu. Söz konusu alım hakkında kesin bir tarih belirtilmedi ancak Kurban Bayramı tatilinin sona ermesi ile her an ilanın yayınlanacağı tahmin edilmektedir.
Şu anda en çok hangi pozisyonlar için alımın yapılacağı da bilinmezken Recep Akdağ, hemşire başta olmak üzere ebe, fizyoterapist, psikolog ve teknisyen alımı gibi pozisyonlar için da çok sayıda personel alımı gerçekleştireceklerini belirtti.

Sağlık Bakanlığından 6 bin personel alım ilanının yayımlanması ile hangi pozisyon için kaç personel alınacağını, kimlerin başvurabileceğini, niteliklerin ne olduğunu öğrenip sizlere haber olarak bildiri hakkında ilan yayınlayacağız.
Editör: TE Bilisim