Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre 9 bin kişilik memur personel alımı kadro dağılımı duyurulmuştu. Ancak ilanın kılavuzu ve başvuru tarihleri belli değildi. Son dakika olarak Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan duyuruya göre Sağlık Bakanlığı 9 Bin Memur Personel alım ilanı yayımlandı.

Söz konusu olan yayımlnana ilana göre Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinden 657 sayılı Devlet memurları kanunun 4. maddesinin B Fıkrası ile 663 sayılı kanunun hükmünde kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile Lise, Önlisans ve lisans mezunu olan 9 bin kişilik Sözleşmeli Sağlık Personeli alınacak. Buna göre, Lise, ön lisans ve lisans mezuun memur alımı yapılacak olup toplam 9 bin kişilik atama yapılacaktır. Buna göre mezuniyetlere göre dağılıma bakıldığında ise lisans düzeyinden 6 bin 845 personel önlisans düzeyinden 829 personel ve lise mezunu düzeyinden bin 326 memur alımı yapılacaktır.

İlgili tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlanacak olup Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/4 tercih Kılavuzu ile 9 bin Memur Personel alımı yapacak. Buna göre adaylar tercihlerini 11 Nisan 2018 tarihi ile 18 Nisan 2018 tarihleri arasında yayımlanacak Tercih kılavunzdan belirtilen kurallara göre ÖSYM İnternet sitesi üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarası ile ve şifreleri ile yapabileceklerdir. 

Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Ortaöğretim - Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacaktır.

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını tercih etmek isteyen ve ilgili alanlarda lisansüstü eğitimi almış adayların, 16 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 17.00 ye kadar Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Anılan Başkanlığın duyurularına istinaden daha önce başvuru yapmış ve bilgileri alınmış adayların tekrar başvurmalarına gerek yoktur.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı Memur Alımı ilanını her daim takip etmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek anında cebinize bildirim alabilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulamasına Buradan Ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim