Sağlık Bakanlığının Mart ayı içerisinde atama yapacağı kamuoyuna daha önce duyurulmuştu. Buna göre adaylar kamuoyuna konu hakkında duyuru yapılmasını beklerken Maliye Bakanlığı tarafından dün Sağlık Bakanlığına atama için izin verildi ve toplam 9 bin memur alınacağı belirtildi.

Buna göre İşin Olsa ekibi olarak bizler ve tüm Sağlık Bakanlığından atama bekleyen adaylar branşlara göre dağılım beklerken konu hakkında açıklama geldi ve branşlara göre dağılım belli oldu. Yayımlanan kadrolara bakıldığında hem ortaöğretim, hem ön lisans hem de lisans düzeyinden Sağlık Bakanlığının atama yapacağı görülmektedir. Peki branşlara göre dağılım nedir?

BRANŞLARA GÖRE DAĞILIM NEDİR?

Yukarıda ki görselde belirtildiği gibi Sağlık Bakanlığı biyolog, çocuk gelişimcisi, ebe, dil ve konuşma terapisti, diyetisyen, fizyoterapist, hemşire, iş ve uğraşı terapisti, odyolog, perfüzyonist, sağlık fizikçisi, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, psikolog pozisyonları için toplam 9 bin memur alımı yapacaktır.

Buna göre mezuniyetlere göre dağılıma bakıldığında ise lisans düzeyinden 6 bin 845 personel önlisans düzeyinden 829 personel ve lise mezunu düzeyinden bin 326 memur alımı yapılacaktır. Yakın zamanda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden yeni bir duyuru gelmesi ve başvuruların hangi tarihlerde yapılacağına yönelik duyurunun yapılması bekleniyor.

9 BİN MEMUR ALIMI İLANI BURADA

Editör: TE Bilisim