Devlet Personel Başkanlığı tarafından 05 Nisan 2018 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Sağlık Bakanlığı 2018 yılı İlk defa ve yeniden atama kurası ilanı yayımladı. Yayımlanan atama kurası ilanına göre, Sağlık Bakanlığı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının bünyesindeki eksikliini gidermek için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diştabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama işlemi yapılacaktır. İilgili atama Elektronik ortamda noter huzurunda yapılacaktır.

İlana göre Kura başvuruları personel Bilgi sistemi üzerinden yapılacaktır. Kura ilanına başvuru yapan adaylar için Kura yeri ve saati (www.yhgm.saglik.gov.tr) adresi üzerinden yayımlanacak olup, adaylar Personel Bilgi Sistemi üzerinden başvurunu kesinleştirdikten sonra imzalamak sureti ile T.C. Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 6001 Cad. No:9 06800 Çankaya/ANKARA adresine kargo ile veya şahsen teslim etmeleri gereklidir.

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı atama kurasına başvuru yapacak adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir. Ayrıca hala Sağlık Bakanlığında görev yapanlar, Emekli Eczacı, Diş taibi ve uzman Diş tabipleri, Devlet hizmetleri yükümlüsü olan tabip ve uzman tabipler, 657 sayılı devlet memurları kanununa göre Sağlık Bakanlığı ve bağlı olduğu kuruluşlarda görev yapanlar ve yaş şartını taşımayan adaylar başvuru yapamıyacaklardır.

İlgili kuraya başvurular 06 nisan 2018 tarihinde başlayacak olup en geç 16 Nisan 2018 tarihi saat 18:00 a kadar yapılması gerekmektedir. Adayların başvuru evrakları en geç 20 Nisan 2018 tarihine kadar bakanlığa ulaşmış olması gereklidir. İlgili kura 04 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak olup başvuru işlemleri sonrasında Yeri ve saati www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Yayımlanan kura metnine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.