Sağlık Bakanlığı yıl içerisinde alım yapmaya devam ediyor. Açığın tamamlanması için tüm boş pozisyonlara personel alımları yapan Sağlık Bakanlığı yıl içerisinde en çok alım yapan kurumlar arasında yer aldığı için adaylar tarafından sıkı takip edilen kurumlardan bir tanesidir. Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan operasyon kapsamında on binlerce sağlık personeli de görevden uzaklaştırdı ve büyük bir bölümünün soruşturmaları halen devam ediyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anadolu Ajansına yaptığı açıklamasında bu konu hakkında bilgi verirken aynı zamanda personel alım müjdesi vermeyi de ihmal etmedi.

Eylül Ayında İlan Verilecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı açıklamasında Eylül ayı içerisinde 6 bin personel alımı yapılacağını duyurdu. Buna göre önümüzde ki günler içerisinde Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından alım ilanının yayımlanması bekleniyor. Bunun haricinde Sağlık Bakanlığının Maliye Bakanlığı ile 4 bin 500 personel alımı hakkında görüşmelere devam ettiklerini belirten Recep Akdağ, yıl sonuna kadar toplam 15 bin personel alımı yapacaklarını belirterek müjdeli haberi verdi. 

Bu ay içerisinde yayımlanması beklenen 6 bin personel alım ilanının ne zaman yapılacağı bilinmiyor. Ancak Bayram tatili vesilesi ile bu hafta içerisinde ilan yayımlanması beklenmemekte olup haftaya ilan hakkında bildiri yayınlanması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim