Kamuda istihdam eden FETÖ'cü personellerin ihraç edilmesi ve görevden uzaklaştırılmaları ile ciddi boşluklar meydana geldi. Buna göre bu boşlukların doldurulması ve her hangi bir aksaklığın yaşanmaması için Bakanlıklar harekete geçerek personel alımları yapmaktadır. Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı Şubat ayı haricinde bir daha atama yapmayacak iken Ekim ayında 15 bin atamasını gerçekleştirecek ve Kasım ile Aralıkta yeni bir atamanın daha gerçekleştireceği belirtiliyor. Aynı durum şu anda Sağlık Bakanlığı çalışmalarında da var ve buna göre söz konusu Bakanlık 2016 yılı içerisinde on binlerce memur ve personel alımı gerçekleştirecek.

Ekim Ayına Dikkat Çekildi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı açıklamasında Ekim ayında 6 bin ile 8 bin arasında sağlık personeli alımı yapacaklarını belirtmişti. Yeni yaptığı konuşmasında Ekim ayında 8 bin sağlık personelinin ve daha sonra 4 binde doktor personelinin alınması ile Sağlık Bakanlığı bünyesinde Ekim ve Kasım aylarında toplam 12 bin personelin alınacağı duyurulmuş oldu.

Bu rakam sene başlarında 25 bine kadar çıkmaktaydı yine Maliye Bakanlığı ile görüşmeler devam etmekte olup olumlu yönde mesajların alındığı duyuruluyor. Buna göre Ekim ve Kasım aylarında 12 bin sağlık personelinini alınması ile Aralık ayında da yeni bir atama müjdesi verilebilir. Atama açıklamalarına yakın bir tarih kala yeni bir duyurunun yapılması beklenmekte olup bizlerde sizleri bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim