Ülkemizin yıl içerisinde en çok memur alımı yapmakta olan kamu kurumlarından bir tanesi olarak bilinen Sağlık Bakanlığı bu sene yüklü bir alım yapacak. Özellikle geçtiğimiz seneden ihdas edildiği halde atamanın yapılmadığı kadrolar için de bu sene atama yapılacak.

Sağlık Bakanlığının yüklü memur alımı yapacağı bilinirken konu hakkında kamuoyuna Sağlık Bakanı Ahmet Demircan tarafından açıklama yapıldı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan tarafından yapılan açıklama da 16 bin memur alımı yapılacağı müjdelendi. Peki Sağlık Bakanlığı hangi kadrolar için alımlar yapacak ve memur alımı hakkında detaylar nedir?

POZİSYONLAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan tarafından kamuoyuna yapılan duyuru da 27 bin ebe, hemşire ve sağlık personeli, 19 bin işçi, yaklaşık 10 bin civarında da doktor alımı yapılmak üzere olup toplam 56 bin memur alımı, personel alımı yapılacağı belirtildi. Peki alımlar ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı atama tarihi hakkında her hangi bir bilgi verdi mi?

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanı yaptığı açıklamasında hangi kadrolar için kaç kişilik atamanın yapılacağını ve toplam 56 bin memur alımı yapacağını açıkladı. Peki alımlar ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanı Ahmet Demircan 56 bin memur alımı hakkında her hangi bir bilgi vermedi ancak atamaların kademe kademe yapılacağı ön görüldüğü için ilk memur alımı ilanının yakın zamanda duyurulması beklenmektedir.