Geçtiğimiz günlerde Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi tarafından yayımlanan ilan ile üniversite mezunu bin 113 gişe memuru ve büro memuru alımı yapacaklarını kamu oyuna duyurdular ve başvurular başladı.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilan ile üniversite mezunu gişe ve büro memuru alımı yapıldığı öğrenildi. Adaylar müracaatlarını yapmaya devam ediyor ve son başvurular 23 Nisan 2017 tarihi itibari ile bitecek. Peki üniversite mezunu gişe ve büro memuru alımına kimler müracaat edebilir. Hangi bölümlerden mezun olmak gerekiyor ve aranan şartlar nedir?

HANGİ BÖLÜMLERDEN MEZUN OLMAK GEREKİYOR



Yukarıda tablo halinde verilmiş olan bölümlerden adayların mezun olması gerekmektedir.

ARANACAK OLAN Şartlar

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi üniversite mezunu bin 113 gişe memuru ve büro memuru alımına kimler başvuru yapabilir.
- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak
- 18 ile 35 yaş arasındao olmak
- Kamu haklarından yasaklı olmamak
- ) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.
1) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların Ek-2 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.
2) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.
3) KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

BÜRO - GİŞE GÖREVLİSİ MAAŞLARI VE MESAİ SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURULAR

Başvurular PTT'nin resmi internet sitesinde yer alan insan kaynakları bölümünden yapılmakta olup adayların son tarih olan 23 Nisan 2017'ye kadar müracaatlarını yapmış olmaları gerekmektedir.

ALIM İLANI İÇİN TIKLAYINIZ
YÖK EK-2 ve EK-3 Bölümleri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim