PTT'nin bilindiği üzere 2 bin 500 kişilik sözleşmeli personel, memur alımı ilanının yayımlanması beklenmekteydi. İlan ne zaman yayımlanacak derken 15 Ağustos 2017 tarihi itibari ile Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile ilan yayımlandı.

PTT aracılığı ile hazırlanmış olan ilana bakıldığında gişe memuru vebüro memuru kadrosu için toplam bin 671 kişilik kadronun ayrıldığı görüldü. Buna göre gişe ve büro memuru için Türkiye geneli toplam bin 671 sözleşmeli personel memur alımı yapılacak. Peki hangi bölüm mezunları başvurabilir ve detaylar nedir.

ARANACAK ŞARTLAR

1) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların Ek-2 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.

2) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

3) KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

BAŞVURU YAPABİLECEK BÖLÜMLER

PTT'nin insan kaynakları bölümü aracılığı ile aranmakta olan Ek-2 bölümlerini sizler için araştırdık. İşte aşağıda ki bölümden mezun olmuş adaylar müracaatlarını yapabilir.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim