Sabah yaptığımız haber ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 2 bin 500 personel alımı yapacağını duyurmuştuk. Bu alımların ne zaman yapılacağı beklenirken PTT'den resmi olarak alım ilanı yayımlandı. Yapılan ilana bakıldığında Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere önlisans ve lisans mezunu toplam 500 personel alımı yapacak. Peki kimler başvuru yapacak? Alım yapılacak olan pozisyonlar nedir? Başvuru tarihleri ve başvuru yapacak olan adayların izleyeceği yol nedir?

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinin alım ilanına göre açıktan atama yöntemi ile PTT büro görevlisi ve gişe görevlisi alımı yapacak. Adayların lisans ya da önlisans mezunu olması gerekmekte olup KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri veya KPSSP93 puan türünden 60 ve üzeri almış olması gerekmektedir. Başvurular 13 Şubat 2017'de başlayacak olup 18 Şubat 2017 tarihinde sona erecektir.

Başvurular Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacak olup adayların mutlak KPSS'ye alanlarında girmiş olması ve yukarıda belirtilmiş olan asgari puanları almış olması gerekmektedir. Başvuru yapan adaylar sözlü mülakatlara çağrılacak ve buralardan da adayın başarılı olması gerekmektedir. Başvuru tarihine kısa bir süre kala PTT'nin gişe ve büro görevlisi alımı hakkında detayları kamuoyuna duyurması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim