Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinin merak ile beklenmekte olan ilanı hazırlandı ve 15 Ağustos 2017 tarihine girilmesi ile birlikte Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu.

PTT tarafından hazırlanan ilana bakıldığında hangi kadro için kaç memur alımı yapılacağı ve aranacak şartların ne olduğu öğrenildi. Buna göre PTT dağıtıcı kadrosu için Türkiye geneli 829 kişilik kadro ayırdı. Peki dağıtıcı kadrosu için aranacak şartlar nedir ve hangi bölümlerden mezun olanlar başvuru yapabilir.

ARANACAK ŞARTLAR

1) İki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların Ek-3 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.

2) Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. ( B ve A2 Sürücü Belgesine veya Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikasına son başvuru tarihi olan 21/08/2017 tarihinde veya önceki bir tarihte sahip olmak.)

3) Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı, erkeklerde en az 168 cm., bayanlarda en az 160 cm. boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

4) KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.

BAŞVURU YAPABİLEN BÖLÜMLER

829 kişilik dağıtıcı alımı ilanına müracaat etmek isteyen adayların aşağıda belirtilmiş olan bölümlerden mezun olması gerekmektedir.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim