Devlet Personel Başkanlığı tarafından 15 Ağustos 2017 tarihli yapılan duyuruya göre, PTT bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 2 bin 500 kişilik kadro ile memur personel alımı gerçekleştirecek. Alımlar Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi taşra teşkilatına yapılacaktır. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi ( PTT ) bünyesine alacağı adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı Şartı arayacaktır.

HANGİ KADROLARDA KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi ( PTT ) yayımladığı duyuruya göre bünyesine Dağıtıcı ve Gişe ve Büro Görevlisi alımı yapacak. Toplamda 2 bin 500 kişi alınacak olup bu kdro sayısının dağılımı ise, 829 kişilik kadro Dağıtıcı Pozisyonuna ve 1671 kişilik kadro ile Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonuna dağıtılmıştır.

KPSS EN AZ 60 PUAN ŞARTI VAR!

PTT alım yapacak olduğu kadrolar için adaylardan KPSS şartı arıyor. Adayarın en çok merak ettiği şartlardan birisidir. Ancak üzülmeyin. PTT en az 60 puan ile alım yapacak. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi yayımladığı ilana göre adaylardan, 2016 yılında ÖYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak, Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonu için Lisans Mezunu eğitim seviyesinde KPSSP3 Puan türünden en az 70 puan almış olmak ve, Dağıtıcı pozisyonu için Önlisans Mezunu eğitim seviyesinde KPSSP93 puan türünden KPSS en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER:

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi ( PTT ) alım yapacak olduğu kadrolar için adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir ceza hükümlülüğü bulunmamak, askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, herhangi bir başka kuruluşa karşı mecburi hizmet borcu olmamak, daha önce görev ypılan kurum veya kuruluştan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranmaktadır. Bunlar dışında aşağıdaki kadroya göre özel şartların taşınması gerekmektedir.

Dağıtıcı İçin Özel Şartlar: PTT Dağıtıcı kadrosuna başvuru yapacak adaylardan yukarıdaki niteliklerle birlikte, iki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya YÖK tarafından kabul edilmiş olan Yurtdışı okullarından mezun olmuş olmak, Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, her türlü iklim şartlarından görevini yapmasına mani olacak durum olmamak, mecbur kalındığında posta dağıtım işlmlerini yaya yapabilmek, erkeklerde en az 168 cm., bayanlarda en az 160 cm. boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek şartları aranmaktadır.

Gişe ve Büro Görevlisi İçin Özel Şartlar: Bu pozisyona başvuru yapmak isteyen adaylar genel şartlar ile birlikte, Yurtdışı veya Yurtiçinde görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, en az dört yıllık eğitm veren yükseköğretim kurumlarının veya YÖK onaylı yurtdışındaki okullardan gerekli bölümlerden mezun olmuş olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi ( PTT  2 bin 500 memur personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar, 15 Ağustos 2017 tarihi ile 21 Ağustos 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştireleri gerekmektedir. Başvurular, PTT resmi internet sayfası olan, www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacak olup adaylar en fazla 25 (yirmi beş) tercih yapabilecektir. İlanın tam Metnine ulaşmak isteyen adaylar ise ( https://goo.gl/RZBbPH ) bağlantısını kullanarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

Editör: TE Bilisim