Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde yer almakta olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi geçtiğimiz günlerde hazırlamış olduğu ilanı Devlet Personel Başkanlığı üzerinden duyurdu. Buna göre 2 bin 500 kişilik memur alımı yapılacağı belirtildi.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi gişe memuru, büro memur ve dağıtıcı pozisyonları için toplam 2 bin 500 kişilik sözleşmeli personel, memur alımı yapıyor. Buna göre müracaatlar halen devam ediyor. Peki detaylar nedir, hangi pozisyon için kaç kişilik alım yapılacak ve aranacak şartlar nedir.

ARANACAK ŞARTLAR

BÜRO VE GİŞE GÖREVLİSİ ŞARTLARI

- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak - 18 ile 35 yaş arasındao olmak - Kamu haklarından yasaklı olmamak - ) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak. 1) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların Ek-2 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak. 2) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek. 3) KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

Mezun Olunması Gereken Bölümler

BÜRO - GİŞE GÖREVLİSİ MAAŞLARI VE MESAİ SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

DAĞITICI POZİSYONU ŞARTLARI

- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak - 18 ile 35 yaş arasındao olmak - Kamu haklarından yasaklı olmamak - ) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak. 1) İki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların Ek-3 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak. 2) Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. ( B ve A2 Sürücü Belgesine veya Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikasına son başvuru tarihi olan 23/04/2017 tarihi itibariyle sahip olmak.) 3) Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı, erkeklerde en az 168 cm., bayanlarda en az 160 cm. boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek, 4) KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak. 

Mezun Olunması Gereken Bölümler

DAĞITICI MAAŞLARI VE MESAİ SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

MÜRACAAT BİLGİLERİ

PTT 2 bin 500 kişilik memur alımına müracaatlar 15 Ağustos 2017 tarihi itibari ile başladı ve adayların 21 Ağustos 2017 tarihine kadar PTT insan kaynakları sitesi üzerinden başvurularını tamamlaması gerekmektedir.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim