Ülkemizde adayların en çok atama beklediği kamu kurumlarından bir tanesi şüphesiz ki Orman ve Su İşleri Bakanlığıdır. Binlerce aday her sene üniversitelerden mezun olmakta ve Orman ve Su İşleri Bakanlığının atama ilanını beklemektedir ancak kurum açıktan atama ile merkezi atamalarda çok az memur alımı gerçekleştirmektedir. Uzun süredir atama yapması beklenmekte olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme ataması kapsamında memur alımı yapacağını duyurdu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile bugün sabah saatlerinde yapılan duyuru sonucu KPSS 2018/1 merkezi ataması kamuoyuna duyuruldu. Buna göre Orman ve Su İşleri Bakanlığının 74 memur alımı yapacağı öğrenildi. Peki detaylar nedir, nasıl başvuru yapılır?

ALINACAK POZİSYONLAR NEDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM duyurusuna göre Orman ve Su İşleri Bakanlığı KPSS 2018/1 atamasına göre 74 memur alımı yapıyor. Peki alınacak pozisyonlar nelerdir? Buna göre önlisans mezunu adaylar orman muhafaza memuru kadrosuna ve lisans mezunu adaylar ise biolog, mühendis ve veteriner hekim kadroları için başvurularını yapabilir. Peki nasıl başvurular yapılacak?

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere en az ön lisans mezunu 74 memur alımı yapıyor. Peki nasıl başvuru yapılır? Müracaat etmek isteyen adayların 5 Temmuz 2018 tarihine kadar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemine girmesi KPSS 2018/1 merkezi ataması sekmesi üzerinden başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim